Info
Sulje

Rakennussuunnittelun lähtötiedot - ohje

Päivitetty 27.02.18

Tästä karttanykymästä löydät suunnittelun lähtötietoja rakennushankettasi varten. Näkymä on rajattu, esivalikoitu tasoyhdistelmä avoimen datan karttapalvelusta.

Oikealta yläkulmasta aukeaa karttatasovalikko josta voit säätää esitettäviä kuvatasoja. Kysymysmerkkisymbolista saat avattua karttaselitteet.

Oskari -karttapalvelu

Asemakaavaindeksi ja ajantasa-asemakaava

Ajantasa-asemakaava näkyy taustakarttana. Klikkaamalla tonttia/kiinteistöä saat asemakaavaindeksin kautta ladattua kaavakartan .pdf tai .tiff -muodossa ja uudemmista kaavoista niihin liittyvät dokumentit.

Kiinteistöt alueina

Klikkaamalla tonttia/kiinteistöä saat näkyviin kiinteistötunnuksen ja tontin pinta-alan.

Olemassa olevien rakennusten tiedot

Klikkaamalla rakennuksen pistesymbolia saat näkyviin väestötietojärjestelmän pysyvän rakennustunnuksen (VTJ-PRT) ja kunnan rakennusrekisterin tiedot. Rakennusrekisterin tietojen oikeellisuus on tarkistettava tapauskohtaisesti.

Pääpiirustukset rakennusvalvonnan arkistosta

Ensisijainen suunnittelun lähtötietoaineisto pääpiirustusten laadintaan vanhoja rakennuksia koskien ovat edelliset leimatut pääpiirustukset. Rakennusvalvonnan arkistosta saatavilla oleva digitaalinen piirustusaineisto: Tapsa -arkistopalvelu

Maanmittauslaitoksen aineistot

Maanmittauslaitoksen aineistoon kuuluvat rekisteriotteet ja todistukset tilataanMaanmittauslaitokselta.

Katusuunnitelmat

Katukorkeustietoja ja katusuunnitelmia ei ole vielä saatavilla avoimena datana. Voit tilata katukorkeuslausunnon palvelupiste Frenckellistä.

Meluennuste 2040

Kuvatasoilla on ennuste keskiäänitasosta päivällä ja yöllä vuonna 2040. Meluhaitta vaikuttaa kiinteistön käyttömahdollisuuksiin. Saat tasot auki Karttatasot -valikosta.

DWG -aineistot

Pohjakartan, tonttijakokartan ja asemakaavan saat .dwg -muotoisena ilmaiseksi täältä:

Tampereen avoimien aineistojen tiedostopalvelu

Tilaukset ja neuvonta: palvelupiste.frenckell@tampere.fi

Numeerisen kartta-aineiston tilauslomake